Genel Bilgiler
Ekolojik koşullarının uygunluğu sayesinde ülkemiz, tarımsal faaliyetlerde bulunan ülkeler arasında önemli bir konuma sahip olup, birçok tür ve çeşidin gen merkezi olarak öne çıkmaktadır. Ayrıca, dünya genelinde tarımı yapılan pek çok tür ve çeşit, Türkiye’nin uygun ekolojik koşulları sayesinde kolaylıkla yetiştirilebilmekte, bu da ülkemizi tür ve çeşit zenginliği ile tarımsal potansiyeli açısından dünya tarımında önemli bir konuma taşımaktadır.
Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü, Sulama Teknolojisi programını da içeren bir bölümdür. Öğrenim dili Türkçe olan bu program, 2 yıl (4 yarıyıl) sürelidir. Bölüm öğrencileri, 2. yarıyıl sonunda 30 iş günü olmak üzere eğitimleri boyunca zorunlu staj yapmaktadır. Yaz stajlarını, kamu kurumları veya özel firmaların ilgili birimlerinde gerçekleştirme imkânına sahiptirler. Bölümde, uzman 3 öğretim görevlisiyle eğitim-öğretim faaliyetleri sürdürülmektedir.
Bölüm mezunları; Tarım ve Orman Bakanlığı’nın il ve ilçe müdürlüklerinde, araştırma enstitülerinde, belediyelerde, tarım kredi ve satış kooperatiflerinde, tarımsal kalkınma kooperatiflerinde, özel sektör işletmelerinde veya kendi bitkisel ve hayvansal üretim işletmelerini kurarak çalışma imkânına sahiptir. Ayrıca, dikey geçiş sınavı ile Ziraat Fakültelerinin programlarına geçiş yapabilirler.
Dr. Öğr. Üyesi MESUT SIRRI
Güncelleme : 29.11.2024 15:53:30